Tvådagars turnering i taggat Göteborg

Sommarens andra SBT-stopp är inget mindre än Göteborg och Beach Center! Sveriges största beachvolleyförening, Göteborg Beachvolley Club, arrangerar återigen ett tourstopp vid världens största beachvolleyhall och i år är det 13-14 juli som gäller!

Umeå startar årets Swedish Beach Tour med premiär den 5 juli. Helgen därpå är det Beach Center och Göteborg Beachvolley Club som står som värd. Sandra Krook, projektledare på GBC, och hennes gäng laddar för fullt.

– Vi är inne i en period med många stora evenemang som är väldigt spännande. Bara två veckor innan SBT så genomför vi historiens första europeiska mästerskap på svensk mark – U20 EM. Det är därför ett späckat schema med alla förberedelser men framför allt är vi väldigt glada att vi, trots allt som händer, även i år har möjlighet att arrangera SBT som alltid är väldigt uppskattat av spelare och publik!

En nyhet för året är att deltävlingen spelas under två dagar istället för de tidigare tre dagarna. Förra året spelades matcherna på tre banor men nu är det fyra banor i Kvibergs Park som gäller.

– Det ska bli väldigt spännande att testa det nya formatet med en 16-lags turnering på fyra banor i två dagar. Vi har precis färdigställt två nya utebanor så det är känns grymt att kunna använda dom till SBT!

Precis som i fjol hålls den officiella beachfesten på Beach Center efter lördagens matcher dit alla spelare och åskådare är välkomna. Söndagen inleds med kvartsfinaler innan finalerna ska avgöra vilka som blir årets SBT-segrare i Göteborg.

Se till att attenda det officiella Facebookevenemanget där information uppdateras löpande inför Göteborgs tourstopp! Och ni följer väl Swedish Beach Tour på Facebook och Instagram inför sommarens tävlingar?

Lördag 13 juli
08.00 Inledande matcher, Swedish Beach Tour
19.00 Buffé och Officiell beachfest
00.00 Buss till Hard Rock Café

Söndag 14 juli
9.00 Kvartsfinaler, Dam och Herr
12.00 Semifinaler, Dam och Herr
16.00 Damfinal
17.00 Herrfinal

Foto: Marcus Lundberg.

Inlägget Tvådagars turnering i taggat Göteborg dök först upp på SBT.

Om Bloggkollen

Bloggkollen hjälper oss som är intresserade av Svensk beachvolleyboll att enklare hänga med kring vad som händer. Inlägg hämtas från sajter och bloggar som handlar om beachvolleyboll.

Källorna är sajter för förbund, föreningar, spelare och andra som är intresserade av beachvolleyboll. Om du vet om andra sajter eller bloggar som passar in här, så kan du enkelt lägga till dem till Bloggkollen. Det enda som krävs är att sajten har en RSS-feed.

Lägg till ny källa

Källor

Blogginlägg hämtas från föreningars och spelares bloggar. Här kan du välja vilka bloggars inlägg som ska visas.


Visa källor